top of page
office83176

Правила поведінки для працівників гуманітарних організацій

Оновлено: 2 черв. 2023 р.

Працівники гуманітарних організацій мають бути дисциплінарно покарані – навіть звільнені – за неприйнятну поведінку. Нижче наведені правила, яких вони повинні дотримуватися:


● Працівникам гуманітарних організацій не дозволяється мати сексуальні стосунки з особами, що не досягли 18-річчя, навіть якщо це легально у країні перебування. Посилання на незнання реального віку особи не є достатнім виправданням.


● Працівникам гуманітарних організацій не дозволяється платити за секс за допомогою грошей, праці, товарів чи послуг, включаючи товари та послуги, призначені для людей, які потребують допомоги. Вони не повинні обіцяти нічого, що змушує інших людей поводитися таким чином, що може призвести до їх приниження або експлуатації. Цей перелік включає в себе оплату чи пропозицію грошей за секс із повією.


● Працівники гуманітарних організацій мають вплив на тих, хто отримує товари і послуги. Це ставить їх у позицію сили щодо людей, які потребують допомоги. З цієї причини гуманітарні організації наполегливо закликають співробітників утримуватися від сексуальних стосунків будь з ким із постраждалих від надзвичайної ситуації гуманітарного характеру. Такі стосунки мають негативний вплив на гуманітарні дії, що робить їх менш чесними та порядними.


● Якщо працівник гуманітарної організації стурбований або підозрює, що хтось у його/її організації чи іншій організації з надання гуманітарної допомоги порушує правила сексуальної поведінки для працівників гуманітарних організацій, він/вона повинен (-нна) повідомити про ситуацію, дотримуючись процедур, встановлених агентством.


● Працівники гуманітарних організацій повинні створювати та підтримувати робочу атмосферу, яка запобігає неприйнятній сексуальній поведінці та заохочує працівників поводитися згідно з кодексом поведінки. Всі керівники несуть відповідальність за підтримку та розробку систем, які сприяють такій атмосфері.


Ця адаптована версія була розроблена у співпраці між Робочою групою Міжвідомчого постійного комітету (IASC) з питань підзвітності щодо постраждалого населення, захисту від сексуальної експлуатації і зловживань та Перекладачами без кордонів.


Будь ласка, повідомляйте про будь-які порушення поведінки з боку працівників Ресурсного Центру Недержавних Організацій, наших підрядників та партнерів тут:

або повідомте на гарячу лінію ООН за номером 0-800-309-110


103 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page